NANOCABLE "TINTES" PERMETRE PAPER PER IMPRIMIR ELECTRÒNICA BASADA

- Jan 06, 2017 -

Mitjançant la suspensió de nanopartícules metàl·liques minúscul en líquids, científics de la Universitat de Duke estan gestant fins conductiu injecció de tinta impressora "tintes" imprimir patrons circuit barat, personalitzable en gairebé qualsevol superfície.

Electrònica impresa, que són ja s'utilitza a gran escala en dispositius com ara la identificació d'anti-robatori radiofreqüència (RFID) Etiquetes podria trobar en la part posterior del DVD nou, actualment té un inconvenient: pels circuits a treballar, primer cal escalfar per fondre totes les nanopartícules junts en un sol cable conductor, que fa impossible imprimir circuits en plàstics barats o paper.

Un nou estudi realitzat per investigadors de la Duke Mostra que pessigant la forma de les nanopartícules en la tinta només podria eliminar la necessitat de calor.

Comparant la conductivitat de títols realitzats des de diferents formes de nanoestructures de plata, els investigadors van trobar que els electrons postal a través de pel·lícules fetes de nanocables d'argent molt més fàcil que les pel·lícules fetes des d'altres formes, com nanospheres o microflakes. De fet, electrons fluïa tan fàcilment a través de les pel·lícules nanocable que podria funcionen en circuits impresos sense necessitat de fondre-los tots junts.

"La nanocables tenia un 4.000 vegades major conductivitat que més comunament utilitzat nanopartícules de plata que vols trobar en antenes impreses per a Cordons de RFID," deia Benjamin Wiley, professor adjunt de Química de Duke. "Així que si utilitzeu nanocables, llavors no cal escalfar els circuits impresos fins a aquesta temperatura alta i pot utilitzar més barat de plàstic o paper."

"Hi ha realment res més que puc pensar a més d'aquestes nanocables d'argent que només podeu imprimir i és simplement conductiu, sense cap post-processat" Wiley afegit.

Aquests tipus d'electrònica impresa podria tenir usos molt més enllà d'envasament elegant; investigadors imaginen utilitzant la tecnologia per fer cèl lules solars, imprès Mostra, LEDS, pantalles tàctils, amplificadors, bateries i fins i tot alguns dispositius electrònics bio implantable. Els resultats van aparèixer en línia 16 de desembre a ACS aplicats Materials i interfícies.

Plata s'ha convertit en un anar a material per fer electrònica impresa, Wiley, va dir, i diversos estudis han aparegut recentment mesurar la conductivitat de pel·lícules amb diferents formes de plata nanoestructures. Tanmateix, les variacions experimentals fer comparacions directes entre les formes difícils, i alguns informes han vinculat la conductivitat de les pel·lícules a la massa total de plata usat, un factor important quan es treballa amb un material costós.

"Volíem eliminar qualsevol material addicional de les tintes i simplement hone en la quantitat de plata en les pel·lícules i els contactes entre les nanoestructures com l'única font de variabilitat,", va dir Ian Stewart, un estudiant graduat recent en Laboratori de Wiley i primera autora del document d'ACS.

Stewart utilitzat conegudes receptes per cuinar nanoestructures plata amb diferents formes, incloent nanopartícules, microflakes i nanocables curt i llarg i aquestes nanoestructures es barreja amb aigua destil lada per fer simples "tintes." Llavors va inventar una manera ràpida i fàcil de fer fines mitjançant equips disponibles en gairebé qualsevol laboratori - tobogans de vidre i cinta de doble cara.

"Hem utilitzat un forats per tallar pous de cinta de doble cara i enganxa aquestes a les diapositives de vidre", va dir Stewart. Afegint un volum precís de tinta a cada cinta "bé" i calefacció llavors els pous - ja sigui a temperatura relativament baixa simplement s'evapori l'aigua o a temperatures més altes per començar fonent les estructures junts - va crear una varietat de pel·lícules per provar.

L'equip de dir que no es van sorprendre de que les pel·lícules de llarga nanocable tenia la conductivitat més alta. Electrons normalment flueixen fàcilment a través de nanoestructures individual però encallar quan han de saltar d'una estructura a la següent, Wiley explicar, i llargs nanocables reduir en gran mesura el nombre de vegades que els electrons han de fer aquest "salt".

Però van ser sorpresos pel canvi dràstic com era. "La resistència de les pel·lícules de nanocable llarg de plata és diversos ordres de magnitud inferior a nanopartícules de plata i només 10 vegades més gran que la plata pura", va dir Stewart.L'equip està experimentant ara amb l'ús de dolls d'aerosol per imprimir nanocable plata tintes en circuits utilitzables. Wiley diu que també volen explorar si banyades de plata coure nanocables, que són significativament més barat de produir que nanocables d'argent pur, donarà el mateix efecte.

Aquesta investigació va ser recolzada pel finançament de la National Science Foundation (ECCS-1344745 i el DMR-1253534) i una beca de GAANN a través del Departament de Química de Duke.


Un parell de:Tinta conductiu mercats 2016-2026: Previsions, tecnologies, jugadors Següent:Científics crear làser petita amb nanopartícules de plata