Nou híbrid tintes permeten electrònica impresa, Flexible sense sinterització

- Jan 20, 2017 -

Circuits electrònics directament des d'un bolígraf.
Crèdit: Imatge cortesia INM - Leibniz-Institut für Neue Materialien gGmbH

Científics investigadors de l'INM han combinat els beneficis de materials orgànics i inorgànics electrònics en un nou tipus de tintes híbrid. Això permet circuits electrònics que s'aplicaran a paper directament des d'una ploma, per exemple.

S'imprimirà l'electrònica del futur. Circuits flexibles pot ser produït econòmicament el paper d'alumini o paper mitjançant processos d'impressió i permeten dissenys futuristes amb díodes corbades o elements d'entrada. Això requereix per imprimir materials electrònics que es poden imprimir i conservar una elevada conductivitat durant ús malgrat les seves superfícies corbades. Alguns provat i provats materials incloure polímers orgànics, conductores i nanopartícules formada conductives òxids (TCOs). Científics investigadors de l'INM - Institut Leibniz nous Materials han combinat ara els beneficis de materials orgànics i inorgànics electrònics en un nou tipus de tintes híbrid. Això permet circuits electrònics que s'aplicaran a paper directament des d'una ploma, per exemple.

Els desenvolupadors demostrarà els resultats i les possibilitats que ofereixen al estand B46 Hall 2 a aquest yearand #39; s Fira Hannover com part de l'ofici principal Mostra recerca andamp; Tecnologia que tindrà lloc del 25 al 29 d'abril.

Per crear les tintes híbrid, els científics d'investigació recoberts amb nanopartícules de metalls amb polímers orgànics, conductores i suspendre-les en barreges d'aigua i alcohol. Aquestes suspensions es poden aplicar directament sobre paper o làmina usant una ploma i s'assequin sense cap processament posterior als circuits elèctrics de forma.

andquot; Polímers conductors elèctricament s'utilitzen en OLEDs, per exemple, que també es fabriquen en substrats flexibles, andquot; explica Tobias Kraus, responsable del grup de recerca estructura formació al INM. andquot; La combinació de metall i nano-partícules que presentem aquí combina flexibilitat mecànica amb la robustesa d'un metall i augmenta el conductivity.andquot elèctric;

Els desenvolupadors de combinar els polímers orgànics amb nanopartícules d'or o plata. Els compostos orgànics tenen tres funcions: andquot; D'una banda, els compostos serveixi de lligands, assegurant que les nanopartícules queden suspesos en la barreja de líquids; cap aglomeració de partícules tindria un efecte negatiu sobre el procés d'impressió. Simultàniament, els lligands orgànics assegureu-vos que les nanopartícules tenen un bon acord assecar. En última instància, els compostos orgànics actuen com a ´hinges´: si el material es doblega, van mantenir la conductivitat elèctrica. En una capa de partícules metàl·liques sense la beina de polímer la conductivitat elèctrica ràpidament seria perduda quan el material es doblega, andquot; el material científic Kraus continua. A causa de la combinació de dos materials, quan pensen que la conductivitat elèctrica és major en tot que en una capa feta purament de polímer conductor o una capa purament de nanopartícules metàl·liques.

andquot; Nanopartícules metàl·liques amb lligands ja està impresa a electrònica de forma avui, andquot; explica la físiques químic Kraus, afegint que les closques principalment va haver de ser eliminat per un procés de sinterització perquè, mentre que d'una banda que controlen l'arranjament de les nanopartícules, d'altra banda, no són conductores. Va afegir que era difícil en el cas dels materials transportista que són sensibles a la temperatura com paper o polímers pel·lícules, ja que aquestes poguessin ser danyats durant el procés de sinterització. Kraus resumeix els resultats de la recerca, dita, andquot, nostres tintes híbrid nou són conductores tan aviat com s'han assecat a més de ser particularment mecànicament flexible i no requereixen sintering.andquot;


Un parell de:Tintes conductores en 2017: La següents grans coses Següent:Investigadors del MIT han desenvolupar procediment d'impressió d'etiquetes electròniques