L'ús de tinta amb nanopartícules de plata té capacitat per al traçat de circuit híbrid Nova rígids i flexibles

- Mar 20, 2017 -

Avui en electrònica hi ha dos enfocaments principals per a la construcció de circuits: un rígid (circuits de silici) i el nou més atractiu un, i flexible basat en paper i substrats polimèrics que es poden combinar amb la impressió 3-D. Fins a la data, els xips s'utilitzen per assolir el rendiment elèctric fiable i d'alt necessari per a funcions especialitzades sofisticats. No obstant això, per als sistemes de major complexitat, com ordinadors o telèfons mòbils, les fitxes han d'estar unides entre si. Un equip d'investigadors espanyols de la Universitat de Barcelona han demostrat una nova tècnica d'unió d'aquests xips, anomenat SMD o dispositius muntats en superfície, que utilitza una impressora d'injecció de tinta que incorpora nanopartícules de plata.La tècnica, descrita aquesta setmana al Journal of Applied Physics, des AIP Publishing, va ser desenvolupat en resposta a la necessitat industrial per un procés de fabricació ràpida, fiable i senzilla, i amb la vista posada en la reducció de l'impacte ambiental dels processos de fabricació estàndard. Les nanopartícules de plata per a la tinta d'injecció de tinta es van seleccionar causa de la seva disponibilitat industrial. La plata es reprodueix fàcilment com nanopartícules en una tinta estable que pot ser fàcilment sinteritzat. Encara que la plata no és barat, el am port utilitzat era tan escassa que els costos es mantenen baixos.

El repte per a l'equip d'investigació era la de "fer tot amb el mateix equip", segons Javier Arrese, un membre de l'equip d'investigació, millorar o confirmar el rendiment de fabricació estàndard mitjançant l'ús de la tecnologia d'impressió d'injecció de tinta per a la circuiteria i la unió de les fitxes.

"Hem desenvolupat diversos circuits electrònics amb la impressió inkjet, i moltes vegades vam haver inserir un xip SMD per assolir els objectius", va dir Arrese. "El nostre enfocament era utilitzar la mateixa màquina per a la unió que es va utilitzar per al circuit imprès."

El major repte va ser l'obtenció de valors alts de contacte elèctric per a totes les famílies de mida SMD. Per això, l'equip va proposar l'ús de tinta de plata, imprès per injecció de tinta com una solució de muntatge / soldadura. Les gotes de tinta de plata es dipositen prop de la zona de solapament entre les pastilles de dispositius SMD i les trajectòries conductores de fons impresos, amb la tinta que flueix a través de la interfície per capil·laritat. Aquest fenomen funciona com una esponja: Els petits buits de l'estructura de GE Spon absorbeixen líquid, el que permet un fluid que s'ha elaborat a partir d'una superfície en l'esponja. En aquest cas, la interfície prima actua com els petits buits en l'esponja.

Mitjançant l'aprofitament d'energies superficials existents a la nanoescala, les nanopartícules de plata (AgNP) de tinta assegura una alta conductivitat elèctrica després del procés tèrmic a temperatures molt baixes, i per tant una interconnexió conductora elèctrica d'alta es pot aconseguir. L'ús d'aquest mètode proposat, un circuit híbrid flexibles intel·ligent es va demostrar en el paper, on els diferents components de muntatge superficial es van acoblar per la tinta AgNP, demostrant la fiabilitat i la viabilitat del mètode.

"Hi va haver moltes sorpreses en la nostra investigació. Un d'ells era el ben units els xips SMD van anar als circuits d'injecció de tinta impresa anteriors fent servir el nostre nou mètode en comparació de la tecnologia estàndard actual", va dir Arrese.

Les aplicacions i implicacions d'aquest treball podria ser de llarg abast.

"Creiem que el nostre treball va a millorar la RF existent [radiofreqüència] Etiquetes, potenciar i promoure envasos intel·ligents, millorar l'electrònica portàtils, l'electrònica flexible, electrònica de paper ... els nostres resultats ens porten a creure que tot és possible", va dir Arrese.


Un parell de:Adolescent inventa una capbussada per mantenir els gèrmens Següent:Les tintes conductores en 2017: les noves promeses