Mitjançant Impressió Inkjet construir Circuits intel·ligent híbrids flexibles

- Mar 27, 2017-

Investigadors de la Universitat de Barcelona han desenvolupat una vinculació tècnica per construir circuits de intel·ligent híbrids flexibles mitjançant una impressora d'injecció de tinta amb tinta de nanopartícules de plata.

La necessitat d'un procés ràpid, però fiable i barat per al desenvolupament de circuits de que també ajuda a reduir l'impacte ambiental dels processos de fabricació estàndard va ser la base per al desenvolupament de la tècnica d'Unió. Investigadors van triar nanopartícules de plata per la tinta perquè és àmpliament disponible i fàcil de reproduir en tinta estable. Plata, mentre que en si no és barat, la quantitat utilitzada en el procés va ser prou baixa per mantenir els costos de la tècnica cap avall, investigadors diuen.

L'objectiu del projecte era utilitzar el mateix equip i millorar el rendiment de la fabricació basats en silici estàndard mitjançant impressió inkjet per circuits i la vinculació de les fitxes. andquot; Hem desenvolupat diversos circuits d'electrònica amb impressora d'injecció, i moltes vegades hem hagut d'inserir un xip dispositiu muntat superfície (SMD) per assolir els objectius,", diu Javier Arres, membre de l'equip de recerca de la Universitat de Barcelona. "El nostre enfocament era utilitzar la mateixa màquina de vinculació que s'utilitzava per a la placa de circuit imprès".

Com ho feien

En la tècnica d'Unió, gotetes de tinta plata eren dipositats a la zona de contacte entre les pastilles de dispositiu SMD i els camins de fons imprès conductiva. La tinta llavors fluïa a través de la interfície per capil·laritat. Això funcionava com una esponja com els petits buits absorbit el líquid permetent que el líquid s'elaborarà d'una superfície.

Tinta de nanopartícules de plata (AgNP) té una conductivitat elèctrica elevada després del procés tèrmic a temperatures molt baixes i investigadors van ser capaços de formar un gran interconnexió elèctrica conductiu durant el procés. Investigadors van ser capaços de crear un circuit intel·ligent híbrids flexibles sobre paper en diferents els SMDs on muntat per AgNP tinta.

El desenvolupament podria tenir implicacions per a futures aplicacions. "Creiem que el nostre treball es millorar les etiquetes existents de RF [radiofreqüència], impulsar i promoure envasament elegant, realçar electrònica utilitzable, electrònica flexible, electrònica de document... els nostres resultats ens fan creure que tot és possible", diu Arrese.


Un parell de:Fa catalítica cristalleria Metall Recycling Fàcil Següent:Alumnes mostrar les seves habilitats de ciència